21.11.12

Minival i farbanje trepavica

Savrsene trepavice (izvor)

Duge i guste trepavice su presudne kod lepote i dubine pogleda. Međutim, nismo svi obdareni ovim kvalitetom i uprkos maskarama za izduživanje i volumen nekada je prosto nemoguće učiniti da budu primetne i zavodljive.
Razvoj tehnologije u oblasti kozmetike nam nudi rešenja koja kod nas ove godine dostižu vrhunac popularnosti.

Uvijac za trepavice

Većini devojaka je pozna i prihvatljiv uvijač za trepavice kojim se najbolji efekat postiže kod dugih ali ravnih trepavica pa one čine da oči izgledaju zatvorenije. Dobra strana ove spravice je da ukoliko se naviknete da ga koristite i radite to kako treba stvarno daje efekat uvijenih trepavica i one postaju vidljivije. Loša strana je to što nekada se uviju savršeno a nekada se samo prelome vrhovi i ako ga koristimo sa na trepavicama koje već imaju maskaru često se desi da se pokida po koja trepavica.
Alternativa tome je sve popularniji minival trepavica.
Postupak minivala trepavica

Tretman se radi pomoću specijalnih viklera na koji se nanosi kiselina za uvijanje trepavica. Čitav proces traje oko pola sata a efekat oko dva meseca. Posle tretmana oči izgledaju ženstvenije i vedrije i uz par poteza maskarom trepavice izgledaju savršeno.
Takođe, ovim sredstvima se može vršiti tretman oblikovanja obrva. Pomaže u slučaju kada su obrve duže i neposlušne pa koliko god ih čupali i skraćivali one nekako izgledaju neuredno. 

Minival trepavica (izvor)
Problem je što ne može da napravi čudo od kratkih trepavica pa je samim tim namenjen dugim i ravnim trepavicama bilo koje boje.
Pre i posle minivala (izvor)

Drugi problem koji je često prisutan kod devojaka svetle kose jesu duge i guste trepavice i obrve ali praktično nevidljive. I ovo se rešava maskarom i senkom ili olovkom za obrve ali je to takođe naporno što zbog obaveze da se radi svakodnevno što zbog rezltata u zavisnosti kakav nam je prosto dan.
Farbanje trepavica i obrva je tretman koji u ovom slučaju pomaže da se probudimo našminkane. Takođe traje od pola sata do 45 minuta a ponavlja se na mesec dana.

Ni ovim tretmanom se ne postiže efekat veštačkih trepavica ali u zavisnosti od toga kakve su dužine i gustine prirodne svakako daju oku lepši i otvoreniji izgled. Dobar efekat je i na dugim i na kratkim trepavicama ali bojenje u tamno ima smisla samo kod plavih trepavica i obrva kao i posvetljivanje tamnih. Prelazak iz smeđe u crno nije posebno vidljiv tako da i nema smisla raditi ga.

I za one sa tamnim i kratkim trepavicama ima dugotrajnijeg rešenja od lepljenja veštačkih ili stavljanja ogromne količine maskare. To je nadogradnja trepavica, proces koji je sam po sebi komplikovaniji i zahtevniji ali zato je i efekat drastičan.
Zbog toga i zaslužuje poseban post.


7.11.12

Da li ste raspoloženi za maskenbal?

Iako se po vremenskoj prognozi to ne može zaključiti, za par meseci nam dolaze praznici za vreme kojih se podrazumevaju žurke, izlasci i za one koji imaju sreće po neki maskenbal.

Zato sam rešila da vam u ovom postu pokažem šta je potrebno i kako uz malo kreativnosti napraviti  masku.
Ovo je moj izbor a vi se prepustite mašti i odaberite boje koje vam najbolje stoje :)

Šminka za maskenbal
Šminka za maskenbal

Naravno, bez obzira što se radi o maskenbalu lice treba biti očišćeno i ten dobro ujednačen.

Pre šminke
Pre šminke

Sređivanje tena
Sređivanje tena

Olovkom neutralne boje iscrtajte oblik maske a potom bojom za body art popunite unutrašnjost iscrtanog oblika. Najbolje je koristiti sunđer pošto se tako nanosi veća količina boje i izgleda ujednačenije. Potom crnom senkom naglasite oči. Ja sam koristila senku Face Nicobaggo koja najbolji efekat daje kada se koristi sa vodom i ne kruni se pa ne ostaju tragovi po licu. Takođe, veoma je postojana!


Zlatna folija na obrvama
Zlatna folija na obrvama

Obrve pokrite bojom a ja sam dodala i malo zlatne folije kako bih naglasila metalni izgled. Od detalja se mogu dodati perlice, cirkoni, veštačke trepavice u raznim bojama i veličinama.

Ostalo je da se nacrtaju šare linerom ili nekom senkom u boji.


Crtanje šara
Crtanje šara

Kao što rekoh postupak je vrlo jednostavan a efekat odličan. 

24.10.12

Bielenda MISSMI DOO

Bielende Missme Beograd
Kao što sam već spomenula u prethodnom postu, na sajmu sam otkrila ovu kozmetičku linijiu profesionalnih i parfimerijskih proizvoda. Pažnju mi je privuklo mnoštvo kutija sa voćnim i čokolodnim bojama i mirisima, posebno čokoladnim a bila je u pitanju maska za mršavljenje :) Sve je bilo otvoreno i dostupno za mackanje i mirisanje a ljubazna gospođa koja je promovisala proizvode mi je dala promotivni materijal sa dovoljno uzoraka da ono što nisam mogla tamo isprobam kući.

Štand na Sajmu kozmetike

Profesionalni preparati


Profesionalni i parfimerijski proizvodi

Kako sam saznala Bielenda je poljska kozmetika profesionalnih i parfimerijskih proizvoda koju uvozi frima Missmi DOO. Profesionalna linija je namenjena kozmetičkim salonima i SPA centrima i potrebno je da ih nanosi profesionalac. Nažalost u profesinalnu liniju spadaju čokoladne maske i slično tako da je potrebno pronaći salon koji ih koristi da bi se primenile. Na našu sreću postoji i Home Care linija profesionalnih proizvoda koji se mogu kupiti od kozmetičara u salonima gde se primenjuju ovi tretmani. U Home Care liniju spadaju razna mleka za telo, kreme za lica, kreme za negu stopala i slično. Ono što jeste da nisu preskupi kao većina ovakvih proizvoda mada to više znači salonima koji ih nabavljaju nego nama koji plaćamo usluge salona.
HOME CARE linija proizvoda (izvor)

Ono što se može kupiti u apotekama, prodavnicama zdrave hrane, parfimerijama i direktno od Missmi doo jesu pilinzi, mleka, tonici, kreme i puteri za telo.

Najpopularnija među mladima je NAR kolekcija, posebno piling i puter.
NAR (izvor)

Na drugom mestu po traženosti jeste Krastavac i Limeta za mladu, masnu i problematičnu kožu a obuhvata: kremu, tonik i masku.

Za suvu i osetljivu kožu imaju Pamuk kolekciju: kremu, tonik za skidanje šminke, piling i masku 2 u 1 i mleko za telo kao i Avokado kolekciju: kremu, mleko i tonik za skidanje šminke, puter za telo i piling.

Pamuk kolekcija (izvor)

Avokado za suvu i osetljivu kožu (izvor)
Za one kojima je pored nege potrebna i dodatna pomoć kao zatezanje i slično tu je SEXY LOOK koja obuhvata: Gel za savršeno utegnutu guzu, Serum za čvrste grudi, Savršene usne i Serum za ravan stomak.

Sexy look kolekcija

Savršene grudi

Ravan stomak (izvor)
Što se tiče anti age krema tiče a to je i kolekcija po prodavanosti na prvom mestu Kavijar i Tartufi (+35) i obuhvata kremu za dan i za noć, serum za oči i masku za ruke.

Kavijar i Tartufi anti-age +35 (izvor)

Pored kvaliteta koji je naravno na prvom mestu prednost i parfimerijskih proizvoda je pristupačna cena.

Verujem da će se u ovom širokom asortimanu proizvoda naći za svakoga po nešto.


18.10.12

Sajam kozmetike 2012.

Sajam kozmetike

I ako znam da je ponuda šminke na sajmu kozmetike često skromna to me nije sprečilo da i ovaj sajam obiđem i kupim dosta potrebnih i nepotrebnih stvarčica.

Sajam kozmetike je kao i uvek maksimalno posvećen proizvodima za negu noktiju, kose kao i tretmanima sa lice i telo. Naravno, tu je i profesionalna oprema za salone.

Razlog zašto treba otići je to što može da se nađe mnogo zanimljivih dodataka koji ne moraju služiti za šminkanje isključivo lica a mogu biti jako kreativni za posebne situacije i prilike.

Ja sam ovog puta uzela zlatnu foliju za nokte kao i boju za body art i nadam se da ću uskoro naći vremena da se poigram sa njima i pokažem vam to putem fotografija.

Nezaobilazne su veštačke trepavice koje su najpovoljnije bile u Alexandar cosmetics - u a kada smo već kod trepavica inovacija ovog sajma je bilo takmičenje u nadogradnji trepavica u organicizaciji Atelier-LK estetske akademije iz Novog Sada.

Atelier-LK (izvor)
I ovog puta su bili prisutni sa sniženim proizvodima Nouba, Flormar, Seventeen, Karaja, Kryolan i drugi.

Martinia kozmetika je i ove godine održala tradicionalno takmičenje u body art-u. Nažalost nisam gledala ali se uvek oduševim talentom i kreativnošću takmičara.

Još jedan brend u svetu šminke zbog koga je vredelo otići na sajam jeste FACEnicobaggio profesionalna šminka iz Italije čij je osnivač sam Nico Baggio profesionalni šminker. Imaju odlične senke koje se koriste sa vodom, ne krune se i jako su intenzivne.

Face NicoBaggio (izvor)
UniTech svima poznat po opremi za kozmetičke i frizerske salone na ovom sajmu je predstavio špansku firmu Tuhya koja je u hotelu Hyatt održala prezentaciju na temu nadogradnja noktiju kao i farbanje i uvijanje trepavica. Bilo je poučno prisustvovati što se mene tiče više drugom delu ali je i prvi deo vezan za Nail Art bio jako zanimljiv.

Thuya prezentacija

Magneti za nokte

Crtanje akrilnim bojama

Nail Art

Nadogradnja noktiju

Nail Art

Pre uvijanja i farbanja trepavica

Farbanje trepavica

Posle tretmana
Set za farbanje trepavica - Thuya cosmetica

Što se tiče nege tela, proizvodi koji su me oduševili jesu kozmetika Bielenda koja se proizvodi u Poljskoj a uvoznik je Missme doo. O tome više u nekom narednom postu.

Bielenda Missime Beograd
Kao što već rekoh pored guževe čekanja u red za ulaznice uvek ima nečeg novog i zanimljivog na sajmu zbog čega vredi otići.

9.10.12

Korektori za tamne podočnjake i ostale nepravilnosti na koži

Nešto što najčešće kvari sliku kod savršeno našminkanog lica jesu tamni kolutovi ispod očiju. Njihovi uzroci su mnogi: nepravilna ishrana, stres, nedovoljno sna, problemi sa bubrezima, genetske predispoziciji i td. Neki od načina da ih se oslobodimo jesu promena načina života, preparati za negu podočnjaka kao i hladne obloge i obloge od čajeva od lekovitih biljaka. Sve to je delotvorno u većoj ili manjoj meri, zavisi od osobe do osobe ali kada nam treba trenutni efekat tu su uvek korektori.

Sa korektorima

Pre šminkanja bez korektora

Pored podočnjaka tu su i crvenilo ili takozvana Rozacea, akne, fleke i ožiljci gde nam korektori takodje mogu biti od velike pomoći.

Prilikom izbora korektora je veoma važno da se odabere odgovarajuća tekstura i nijansa.

Što se teksture tiče, za dnevne varijante i toplije vreme treba koristiti lagane kremastije i tečnije korektore i oni će se manje uvlačiti u pore ispod očiju. Za večernju varijantu ili za šminku koja se treba održati čitav dan potrebno je koristiti korektore u stiku.

Po pitanju nijanse prvenstveno treba znati da žuta boja neutralizuje plavu, roze nijanse neutralizuju žutu a zelene crvenu.

Tako da ukoliko imate tamno-plave podočnjake potrebno je da upotrebite korektor sa žutim podtonom pa u zavisnosti od tena varira od žućkasete do narandzaste. Narandzasti korektror se retko koristi ali može efikasno prekriti vene na čelu i slično.

Benefit - Lemon aid korektor (izvor)




Ukoliko imate problem sa crvenilom, ispucalim kapilarima, bubuljicama ili aknama nijansa koja neutralizuje ovaj problem jeste zelena. To ne znači da treba koristiti isključivo zeleni korektor već korektore koji nemaju žuti podton i koje su svetlije boje sve do zelene opet u zavisnosti od tena. Preko njih treba naneti tečni puder koji će tako neutralisano crvenilo prekriti u potpunosti.
Make up forever korektor (izvor)

Žute fleke, modrice i slično treba prekriti roze korektorom.

Kryolan korektori (izvor)

Ono što takođe treba znati jeste da pre upotrebe korektora na podočnjacima kožu treba dobro hidrirati kremom da ne bi izrazili bore a potom fiksirati puderom u prahu.

Ukoliko koristimo neprirodne boje kao što su narandzasta, zelena, ljubičasta, preko njih treba staviti korektor u boji kože kako ne bi delovali previše veštačko.

Područje oko očiju je jako osetljivo pa je poželjno da korektori sadrže zaštitini faktor a kreme za negu tamnih podočnjaka vitamine K, C i A.


27.9.12

Da li je "Frenč" manikir i dalje u trendu?

Za razliku od potražnje za profesionalnom šminkom, koja je kod nas sezonska i najčešće se javlja u periodu svadbi, matura i nove godine, ojačani ili nadograđeni nokti su skoro pa obavezani kod velikog broja ženske populacije. S obzirom na to da uredni nokti i negovane ruke mnogo govore o osobi i da ih nije lako održati u tom stanju ukoliko nas priroda nije obdarila, sva sreća da imamo i drugih mogućnosti.
Međutim, veštački nokti nisu prisutni samo kao deo nege već i kao odraz stila, trendova i sl. pa svaka sezona nosi sa sobom nove oblike, boje i šare.

Frenč manikir
Jednom davno tako nastao je frenč manikir, verovatno u Francuskoj sudeći po nazivu ali ne zamerite ako nije jer se ja nisam udubljivala u tu tematiku preterano. Kod nas je došao, verovatno sa dve godine zakašnjenja, i tu se odomaćio. Iako je dolazilo do mnogih noviteta u ovoj oblasti kod nas se dobre stvari ne menjaju. Može da se doda po neka sličica, šljokica, mogu biti zaobljeni ili četvrtasti ali vrhunac nadograđenih noktiju jeste u jasnom i precizno iscrtanom belom dodatku na vrhu noktiju. To je zakonitost kod poslovnih žena i obavezan deo izgleda mlade na venčanju (uz dodatak čipkice na domalom prstu).

Gel u boji (izvor)

Ovo leto su obeležili gelovi u drečavim bojama. Među mlađima i sklonijim eksperimentisanjima došlo je do promene boje na vrhovima noktiju i bela je postala žuta, narandzasta, zelena. Smelije su se usudile da se ne zadrže samo na vrhovima ali to je retkost. Nažalost, poslovne žene nisu imale tu mogućnost pa se vladavina belog frenča nije poljuljala na našim prostorima. Čak ni prethodnim ispucalim lakovima.

Ja sam grickala nokte čini mi se oduvek tako da nije imalo smila zanimati se za lakove jer bi oni samo istakli taj nedostatak. U jednom pokušaju odvikavanja sam nadogradila nokte (mislim da su tada bile tipse u pitanju) i posle se ponovo vratila grickanju. Kao i sve uzorne mlade sledeća akcija je bila pred venčanje i tada sam dobila svoj prvi frenč manikir. Svideo mi se i lepo je izgledao ali mi je dosadio i nisam čak ni radila korekcije već se predala svom poroku.
Ovog leta sam bila prilično upućena u ovu oblast i rešila sam da uradim nešto po pitanju mojih noktiju. Leto i drečave boje su mi išli jedno uz drugo pa sam se potrudila da nadjem neku normalno boju koja bi pomirila moj ukus i letnji trend. Pala je odluka na nešto između narandzaste i crvene, bila sam zadovoljna i moji nokti su porasli.
To me je povuklo i ubacilo u problem. Odmor je gotov, ne mogu sa tom bojom na posao. Šta dalje? Frenč, beli ili u drugim bojama, ili u vidu šljokica ili bilo šta samo da je frenč. Najveći problem je što je meni već dosadio a izliveni nokti ne mogu bez tog dodatka boje.

Inspiraciju sam pronašla lakše nego što sam očekivala, na internetu ali ne i u praksi. Shvatila sam da većina devojaka ima isti izgled noktiju sa malim varijacijama u detaljima i da veštački nokti izgledaju kao uniforma. Takođe sam shvatila da se u svetu dešava nešto sasvim drugačije ali da to ne dopire do nas.

Želim sa vama da podelim neke od mogućnosti koji deluju prilično izvodljivo i ne razumem zašto su zapostavljene.

Zašto frenč ne bi izgledao ovako:

Nadograđeni nokti (izvor)


Nešto za kreativnije, čak ima i video (za prvu fotku) kako se radi:

Teget-crni lak (izvor)

Nail Art multi color (izvor)

Ima i drečavih boja:
Gel lakovi u boji (izvor)
Za one koji vole nacrtane cvetice:

Crtani cvetići (izvor)

Nešto od YSL:

Ives Saint Laurent (izvor)

Izgleda da se moda promenila a mene iskreno zanima da li je kod nas problem u skromnoj ponudi ili ne inspirativnoj tražnji našeg lepšeg pola.

Ovi zaključci su isključivo iz moje lajičke perspektive po pitanju noktiju ali opet sa gledišta nekog ko želi da ih nosi. Takođe, doneti su na osnovu posmatranja velikog broja devojaka i žena i razgovora sa njima ali opet ne sumnjam da ima i onih koji su do ovih zaključaka već došle i profesionalaca koji ne robuju samo frenč manikiru. Nažalost, čvrsto verujem da su oni u manjini.