18.10.12

Sajam kozmetike 2012.

Sajam kozmetike

I ako znam da je ponuda šminke na sajmu kozmetike često skromna to me nije sprečilo da i ovaj sajam obiđem i kupim dosta potrebnih i nepotrebnih stvarčica.

Sajam kozmetike je kao i uvek maksimalno posvećen proizvodima za negu noktiju, kose kao i tretmanima sa lice i telo. Naravno, tu je i profesionalna oprema za salone.

Razlog zašto treba otići je to što može da se nađe mnogo zanimljivih dodataka koji ne moraju služiti za šminkanje isključivo lica a mogu biti jako kreativni za posebne situacije i prilike.

Ja sam ovog puta uzela zlatnu foliju za nokte kao i boju za body art i nadam se da ću uskoro naći vremena da se poigram sa njima i pokažem vam to putem fotografija.

Nezaobilazne su veštačke trepavice koje su najpovoljnije bile u Alexandar cosmetics - u a kada smo već kod trepavica inovacija ovog sajma je bilo takmičenje u nadogradnji trepavica u organicizaciji Atelier-LK estetske akademije iz Novog Sada.

Atelier-LK (izvor)
I ovog puta su bili prisutni sa sniženim proizvodima Nouba, Flormar, Seventeen, Karaja, Kryolan i drugi.

Martinia kozmetika je i ove godine održala tradicionalno takmičenje u body art-u. Nažalost nisam gledala ali se uvek oduševim talentom i kreativnošću takmičara.

Još jedan brend u svetu šminke zbog koga je vredelo otići na sajam jeste FACEnicobaggio profesionalna šminka iz Italije čij je osnivač sam Nico Baggio profesionalni šminker. Imaju odlične senke koje se koriste sa vodom, ne krune se i jako su intenzivne.

Face NicoBaggio (izvor)
UniTech svima poznat po opremi za kozmetičke i frizerske salone na ovom sajmu je predstavio špansku firmu Tuhya koja je u hotelu Hyatt održala prezentaciju na temu nadogradnja noktiju kao i farbanje i uvijanje trepavica. Bilo je poučno prisustvovati što se mene tiče više drugom delu ali je i prvi deo vezan za Nail Art bio jako zanimljiv.

Thuya prezentacija

Magneti za nokte

Crtanje akrilnim bojama

Nail Art

Nadogradnja noktiju

Nail Art

Pre uvijanja i farbanja trepavica

Farbanje trepavica

Posle tretmana
Set za farbanje trepavica - Thuya cosmetica

Što se tiče nege tela, proizvodi koji su me oduševili jesu kozmetika Bielenda koja se proizvodi u Poljskoj a uvoznik je Missme doo. O tome više u nekom narednom postu.

Bielenda Missime Beograd
Kao što već rekoh pored guževe čekanja u red za ulaznice uvek ima nečeg novog i zanimljivog na sajmu zbog čega vredi otići.

No comments:

Post a Comment