9.10.12

Korektori za tamne podočnjake i ostale nepravilnosti na koži

Nešto što najčešće kvari sliku kod savršeno našminkanog lica jesu tamni kolutovi ispod očiju. Njihovi uzroci su mnogi: nepravilna ishrana, stres, nedovoljno sna, problemi sa bubrezima, genetske predispoziciji i td. Neki od načina da ih se oslobodimo jesu promena načina života, preparati za negu podočnjaka kao i hladne obloge i obloge od čajeva od lekovitih biljaka. Sve to je delotvorno u većoj ili manjoj meri, zavisi od osobe do osobe ali kada nam treba trenutni efekat tu su uvek korektori.

Sa korektorima

Pre šminkanja bez korektora

Pored podočnjaka tu su i crvenilo ili takozvana Rozacea, akne, fleke i ožiljci gde nam korektori takodje mogu biti od velike pomoći.

Prilikom izbora korektora je veoma važno da se odabere odgovarajuća tekstura i nijansa.

Što se teksture tiče, za dnevne varijante i toplije vreme treba koristiti lagane kremastije i tečnije korektore i oni će se manje uvlačiti u pore ispod očiju. Za večernju varijantu ili za šminku koja se treba održati čitav dan potrebno je koristiti korektore u stiku.

Po pitanju nijanse prvenstveno treba znati da žuta boja neutralizuje plavu, roze nijanse neutralizuju žutu a zelene crvenu.

Tako da ukoliko imate tamno-plave podočnjake potrebno je da upotrebite korektor sa žutim podtonom pa u zavisnosti od tena varira od žućkasete do narandzaste. Narandzasti korektror se retko koristi ali može efikasno prekriti vene na čelu i slično.

Benefit - Lemon aid korektor (izvor)




Ukoliko imate problem sa crvenilom, ispucalim kapilarima, bubuljicama ili aknama nijansa koja neutralizuje ovaj problem jeste zelena. To ne znači da treba koristiti isključivo zeleni korektor već korektore koji nemaju žuti podton i koje su svetlije boje sve do zelene opet u zavisnosti od tena. Preko njih treba naneti tečni puder koji će tako neutralisano crvenilo prekriti u potpunosti.
Make up forever korektor (izvor)

Žute fleke, modrice i slično treba prekriti roze korektorom.

Kryolan korektori (izvor)

Ono što takođe treba znati jeste da pre upotrebe korektora na podočnjacima kožu treba dobro hidrirati kremom da ne bi izrazili bore a potom fiksirati puderom u prahu.

Ukoliko koristimo neprirodne boje kao što su narandzasta, zelena, ljubičasta, preko njih treba staviti korektor u boji kože kako ne bi delovali previše veštačko.

Područje oko očiju je jako osetljivo pa je poželjno da korektori sadrže zaštitini faktor a kreme za negu tamnih podočnjaka vitamine K, C i A.


No comments:

Post a Comment