31.7.12

Šminka za venčanje


Septembar uskoro dolazi a poznato je da su maj i septembar meseci rezervisani za venčanja. Presudni razlog za to su umerenije temperature i manja verovatnoća da će padati kiša (što kada sam ja u pitanju nije bio slučaj).
Osim vremenske prognoze mlade imaju i mnoge druge brige a jedna od njih je i šminka.
Iz sopstvenog iskustva znam kako počinje: prvo tražimo inspiraciju na internetu a onda dolaze dileme i problemi.


Inspiracija - poznati i wedding makeup izvor


Prva dilema sa kojom se susreću, koja je u poslednje vreme sve manja ali i dalje vredna pomena, je da li angažovati šminkera ili se šminkati sama uz pomoć drugarica, sestara ...
Pošto šminka za venčanje ne bi trebala da bude upadljiva i prenaglašena nije potrebno neko ekstremno znanje za osobu koja se redovno šminka da bi postigla nežan izgled.

Ono što se javlja kao problem je kako postići da šminka opstane do kraja dana uz čestitanje, igranje i ne retko suze. Postoje proizvodi koji će u tome pomoći ali je glavni problem cena kod nabavljanja tih proizvoda a naročito što će većina biti upotrebljena samo za taj dan tako da je pitanje koliko se isplati ulagati u šminku za sopstveno venčanje a ne angažovati šminkera.

Drugi problem je što mlada treba da izgleda lepo u prirodi ali i na fotografijama. S obzirom na to da se radi o različitom načinu šminkanja za ove prilike nije jednostavno postići idealan balans.

Kao treći problem se javlja vreme kao ograničavajući faktor i panika koja je nezaobilazna tog dana pa i uz angažovanje šminkera priprema mlade može da se oduži ukoliko se ne isplanira sve do detalja.

U svakom slučaju finansijska situacija i poverenje u šminkera su presudni u ovim trenutcima ali moj savet budućim mladama da dobro organizju sve unapred i da se tog dana samo prepuste i uživaju.

Druga dilema je kako treba da izgleda šminka za venčanje.
Devojke koje se retko ili blago šminkaju često su u strahu da će šminka biti preterana a opet one koje su navikle na jaku šminku često žele smokey eyes ili nešto slično prilično jako što opet nije rešenje za ovaj romantičan dan.

Izvor

Mlada treba da izgleda sveže i da bude lepa i romantična. To je maksimum koji se očekuje od šminke tog dana. Šminka mora biti teža u smislu težine pudera i slojeva ali boje trebaju biti neutralne i nežne. U ovim situacijama se češće koriste rumenila kajsija ili roze boje kako bi se postigao prirodniji izgled naspram tamnih bronzera. Sve zavisi od tena. Češće se ističu oči nego usne jer ruž zahteva stalno popravljanje ukoliko nije trajni tako da je isticanje očiju jednostavnije. Oči možemo istaći senkama, lajnerom u tankom sloju ili veštačkim trepavicama koje mogu jako lepo i prirodno izgledati ukoliko se odaberu kvalitetne trepavice. Uz malo vodotporne maskare izbećićemo većinu problema sa suzama. Takodje, highlighteri su neophodni za postizanje svežeg tena i lepog izgleda na fotografijama.


Izvor

Šminka za mladu ne treba pratiti ono što je trenutno aktuelno iz prostog razloga što fotografije i snimci ostaju zauvek a poznata stvar sa trendovima je da ono što je danas savršeno u budućnosti može biti smešno. Ne treba dozvoliti da nam tako nešto pokvari uspomenu na ovaj jedinstveni dan.

Ovo su dve moje mlade pre i posle šminkanja:

 
Pre šminkanja

Posle
Pre
Posle

Šminka za venčanje po mišljenju velikog broja devojaka je prilika da se prvi put a možda i jedini prepuste profesionalnim šminkerima kod nas. Ovo je zaključak izveden na osnovu rezultata ankete o šminkanju  sprovedene na uzorku od 70 anketiranih putem interneta.
Ali o tome sledeći put .... ;)

No comments:

Post a Comment