20.9.12

Kryolan kozmetika

Kryolan je kozmetika nemačkog porekla čije korektore već dugo koristim i baš sam zadovoljna njima.

Uvek mi je bilo čudno to što je njihova šminka pakovana u jednosavnim i pomalo krutim kutijama koje više podsećaju na vodene bojice ili neke lepkove nego na šminku. Iako sam to pripisivala nemačkom temperamentu nije mi bilo jasno zašto ne ulažu više u ambalažu i privlačenje kupaca na taj način.
Kryolan (izvor)

Odgovor sam rešila da podelim sa vama :)

Ovaj brend je nastao 1940. godine od strane Arnolda Langera iz Berlina. On je bio student hemije koji je kombinujući svoje dve ljubavi, nauku i pozorište, razvio liniju šminke za pozorište.

Posle oko 30 godina osnivaju prvo strano predstavništvo na američkom tržištu u Kaliforniji. Tada se javlja nova linija namenjena pokrivanju anomalija na koži pod nazivom Dermacolor.
Derma Color (izvor)
1982. godine Kryolan je organizovao prvi međunarodni Make-up seminar u Berlinu gde je učestvovalo oko 150 učesnika iz 20 zemalja sveta.

Kryolan je make-up kozmetika namenjena pre svega profesionalnoj upotrebi za pozorište, filma, televiziju i fotografiju. Zanimljivo je da je Kryolan proizvodnja zapravo porodični biznis i dalje u vlasništvu porodice Langer gde Arnold u svojoj 92. godini i dalje radi pored svog sina i unuka koji su direktori kompanije. Svi proizvodi se izrađuju ručno, čak i najmanji karmini i palete najmanje gramaže. Otuda valjda ta jednostavnost.

Izrada karminia (izvor)
Bili učesnici mnogih svetskih događaja, televizijiskih i pozorišnih, i za mnoge od njih razvili šminku za specifične potrebe i uslove. Pošto sve uzorke čuvaju mogu ponovo proizvesti, recimo, karmin koji je korišćen u operi 1940. godine.

Kryolan prodavnica (izvor)
Za olimpijskim igrama u Atini 2004. godine, Kryolan je proizveo jedinstveni make-up za 4000 izvođača na otvranju, otporan na specifične vlažne uslolve.

2007. godine, izbacuju kao novitet HD proizvode. Kryolan je prvi razvio šminku za kamere visoke rezolucije. Takođe, britanski brend Illamasqua je razvijen od strane Kryolana.

HD Micro Foundation Cram Palette (izvor)


Ovo je jedan od retkih make-up brendova okrenutih isključivo profesionalnoj upotrebi za razliku od većine ostalih koji su počeli tako pa se u potpunosti preorjentisali ka širokoj potrošnji.



Kod nas, njihovi proizvodi se mogu naći na adresi: Balkanska 18 Beograd, a neke informacije možete dobiti i na njihovoj stranici: http://www.kryolan.rs/

Izvor: www.kryolan.com 
          www.lisaeldridge.com

1 comment:

  1. Odlican post :) veoma me je obradovalo sto je Kryolan konacno u Srbiji. POzz

    ReplyDelete