23.7.12

Moja omiljena šminka

Evo i prve recenzije na mom blogu. Ali ne proizvoda nego mog kofera :) 

Ukoliko iza nekog proizvoda stoji proizvođač koji ima dobru reputaciju što se tiče kvaliteta onda nema sumnje da će i taj proizvod zadovoljiti dotadašnje kriterijume. Međutim, svaka od nas ima različit tip kože, boju i na kraju krajeva različit ukus pa će u skladu sa svojim potrebama ocenjivati i proizvode. Tako neki proizvod može biti savršen za jedan tip kože dok za drugi može biti prosečan. Upravo zbog toga je  ponekad nezahvalno favorizovati i preporučivati proizvode jer nikada ne znamo ko čita preporuke i koliko će za tu osobu biti odgovarajuće.

Ja ću u ovom postu predstaviti neke od proizvoda koji su mi se pokazali u dosadašnjoj praksi pokazali kao univerzalni ili koje ja prosto volim da koristim.

Prvo, baza koju kristim je Sephora smoothing primer. Ovo je veoma praktična i univerzalna baza za sve tipove kože. Uspešno kontroliše znojenje i masnoću i pomaže da šminka što duže traje ali neće pomoći kod crvenila i sličnih problema sa tenom.
Trenutno je na sniženju u Sephorinim prodavnicama!
Sephora smoothing primer (izvor)


Što se tiče pudera tu ima više varijanti. Od laganih pudera koristim Sephorin tečni puder koji je odgovarajući za toplije vreme i stariju kožu. I kada smo kod njihovih pudera moram da napomenem da je Sephora Matifying Compact Foundation odličan za završnicu kod šminkanja tena. 

Sephora tečni lagani puder izvor

Matifying Compact Foundation izvor


Kod svetlije puti sa roze podtonom odličana je Vichy dermablend kolekcija. Savršeno prekriva sve nedostatke kože a posebno je pogodana za masnu kožu. Puder je prilično težak pa ga ne bih preporučila za svakodnevnu upotrebu. Takodje, za ten sa maslinastim podtonom nije baš najbolje rešenje. U tu svrhu najčešće koristim Mac Studio Fix Fluid SPF 15. Takodje ima odličnu pokrivnu moć i mat završnicu.
Vichy dermablend kolekcija fotka

Mac Studio Fix Fluid SPF 15 fotka

Od težih korektora koristim Kryolan TV Paint Stick. Savršene porvine moći i efikasan kod modrih podočnjaka ali malo teže strukture. Lagani korektori koji mnogo bolje pristaju uz letnje dane su Sephorini, ja ih imam u ovakvoj kutijici a ima ih i u stiku.
Kryolan TV Paint Stick izvor

Sephora lagani korektori

Takođe, Sephorine novogodišnje palete su pravi raj što se intenziteta boja i kvaliteta senki tiče. Inglotovi pigmenti, senke, rumenila i naravno veštačke trepavice su nezaobilazne u mom koferu.
Sephora paleta fotka

Inglot Freedom system  fotka

Highlighteri i bronzeri Mac, Sephora, ISL su nepogrešivi izbori za sve ukuse i tipove kože.

Naravno i Dior ruževi. Mislim da sam o Dioru već dovoljno rekla :)

Dior ruževi
Na kraju da ne zaboravim i sam kofer.
Inglot kofer izvor
Kofer odličnog kvaliteta i veličine koja odgovara u većini slučajeva.

No comments:

Post a Comment