25.2.14

Makeup sa bioskopskog platna - Vampirska akademija

KAO IZGOVOR DA PIŠEM O VAMPISRKOJ AKADEMIJI

Već 10 godina nisam tinejdzerka ali to ne može da pokoleba moju sklonost ka tinejdz serijama i literaturi. Hoću reći, navučena sam na serije i knjige o vampirima :)
Tako sam veče prosle subote počela sa Nordijskom panoramom a završila sa Vampriskom Akademijom u Takwood-u. Uživala sam i u jednom i u drugom.

Za neupućene, radi se o rodmantičnoj priči o prijateljstvu i ljubavi. Dve drugarice, Lissa (naslednica plemenite porodice Moroja) i Roes (njena zaštitnica Dampir) odlaze u internat gde se suočavaju sa raznim problemima kako realnim tako i nerealnim a presudni su naravno ljubavni. 
Evo malog nagoveštaja ;)

Rose i Dimitri - Vampirska akademija
Rose i Dimitri - Vampirska akademija (izvor)
 O Danilu Kozlovsky u ulozi Dimitria Belikova neću pisati, jer ću se onda više baviti izgovorom za pisanje nego temom, već ću odmah preći na sarmantnu i duhovitu Zoey Deutch u ulozi Rose Hathaway. Tačnije na šminku koju nosi.

Rose - dnevna šminka
Rose - dnevna šminka (izvor)
Blago naglašene oči tamno sivom ili braon senkom i sjaj i rumenilo boje kajsije savršeno pristaju njenim svetlim očima koje. Ovo je savršen primer dnevne šminke koji pristaje svima i odoleva sezonskim trendovima.

Rose - večernja šminka
Rose - večernja šminka (izvor)
Smokey eyes sa naglašenim obrvama i neutralnim usnama savršeno ističe Zoey-nu lepotu. Naglašene obrve, trend koji dominira od jeseni i veoma je zastupljen kod nas daje Rozi (kako bi rekao Dimitri) određenu oštrinu ne narušavajući njenu prirodnu lepotu. Međutim, to često nije slučaj sa naglašavanjem obrva pa moram da napomenem da treba koristiti nijanse koje previše ne odstupaju od prirodne boje obrva kao da ne treba preterivati sa podebljavanjem obrva. Sve ostalo će više potisnuti nego istaći prirodnu lepotu.

Tu je naravno i Olga Kurylenko u ulozi direktorke Kirove.

Kirova - Vampirska akademija
Kirova - Vampirska akademija (izvor)
Crni eyeliner i crveni karmin koji ovoj nežnoj Ukrainki ističe karakter i daje autoritativnu notu. Klasika sa kojom nećete pogrešiti.

Ovo sam izdvojila kao nešto što je na mene ostavio jak utisak. Takođe, sa uzbzđenjem očekujem drugi deo čije snimanje nije ni počelo ali s obzirom da serijal knjig ima šest delova očekujem bar još tri nastavka :)

Ukoliko ste ljubitelj ovog žanra a niste pogledali film bacite pogled na trailer i sigrno ćete otrčati do bioskopa:



No comments:

Post a Comment