13.2.14

Dan zaljubljenih


Dan zaljubljenih
  Dan zaljubljenih izvor
Sveti Valentin VS Sveti Trifun

Dan zaljubljenih je kod nas došao sa širenjem zapadnjačke potrošačke kulture i dodatno zakomplikovao naše živote iako je cilj ovog praznika da se volimo i potrošimo koji dinar u to ime. Slobodni se uglavnom trude da ignorišu ovaj dan a oni koji su u vezi imaju problem kako da dokažu i proslave svoju ljubav.
Iako ga svi posmatramo kao praznik modernog doba ovo je zapravo hrišćanski praznik. U katoličkoj veri ga slave kao Svetog Valentina a u pravoslavnoj kao Svetog Trifuna. Sveti Trifun je, kako sam ja načula, zaštitnik poljskih radova i vinogradara a samim tim i vina.
Upravo ovo poslednje je mene insprisialo kako profesionalno ušminkati ovaj dan :)

Cupcakes
Cupcakes izvor
Preporuka za sve zaljubljene je da ostanu kod kuće i umesto ruža i skupih večera da se potrude da sami naprave ili nabave nešto čime bi obeležili ovaj dan. Sve osobe ženskog pola znaju da muškarci ljubav najbolje razumeju putem hrane tako da su slatkiši u obliku srca  poput čokoladnih ili voćnih kapkejkova savršen pogodak a momci bi u tom duhu trebali da ispoštuju Svetog Trifuna i doprinesu flašom dobrog vina. Ukoliko ste zaljubljeni neće vam trebati ništa više :)


Vino za dan zaljubljenih
Vino za dan zaljubljenih izvor
Što se tiče slobodnih moja preporuka je da se prvo zaljube u sebe i ugode nekom mirišljavom kupkom ili nekim drugim vidom opuštanja, da nikako ne gube vreme na spremanje mafina i deljenje sa samim sobom nego da se tako pozitivni i zaljubljeni maksimalno spreme, izadju u grad i "svoju ljubav prema sebi podele sa drugima", kako reče Mihajlo iz Lajanja na zvezede. Sveti Trifun opet obavezno da se ispoštuje :)


 Izlazak za Dan zaljubljenih
 Izlazak za Dan zaljubljenih izvor
Ovako ćemo svi bez stresa uživati u ovom markentiškom, potrošačkom, verskom prazniku i stvarno slaviti ljubav prema sebi ili drugima.

P.S. Za devojke čiji su momci na dijeti crveni karmin u nijansi koja vam najlepše stoji može da zameni mafine ;)

No comments:

Post a Comment