20.12.13

Kako se našminkati za Novogodišnju noć?

Posle duže pauze stiže novi post. Zapravo Limundovci su me kontaktirali povodom intervjua u vezi saveta i predloga šminke za Novogodišnju noć a intervju u celini možete pročitati na njihovom blogu.
 
"Generalno, u trendu je jača šminka, zlatne i crvene nijanse, metalik usne i sedefaste senke. Svaka sezona nosi nove trendove, ali po mom mišljenju trendove treba prilagoditi svom ukusu, a ne obrnuto. Tako da je moja preporuka eksperimentisati u skladu sa svojim karakterom."

Evo par fotografija sa mojim predlozima šminke:

Eye liner i crveni karmin
Eye liner i crveni karmin

Smokey eyes
Smokey eyes


Metalik usne
Metalik usne


9.4.13

New Wave Project


Evo jednog zanimljivog dešavanja koje će interesovati ljubitelje mode a posebno modne fotografije.

Radi se o izložbi modnih editorijala jedanaest fotografa iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije koja će biti otvorena u Supermarket Concept Store-u a potom se može videti u 22 vozila javnog prevoza. Mentor projekta je Miša Obradović a dela su inspirisana velikim vilmskim ostvarenjima, književnim delima, muzikom i životnim stilovima.





"U Supermarket Concept Store-u, 11.aprila biće otvorena izložba od 19h gde će biti predstavljen tromesečni rad odabranih jedanaest fotografa, umetničkog i produkcionog tima, domaćih dizajnera, velikih modnih brendova i više od 50 prijatelja projekta. Pod nazivom New Wave Preview, izložba će predstaviti po jednu fotografiju svakog od autora, čime će se najaviti početak projekta New Wave. Na otvaranju ćemo okupiti mlade autore, partnere projekta i poznate ličnosti iz domena kulture, umetnosti i modne industrije. Izložba će biti otvorena narednih sedam dana u Supermarketu. Posle otvaranja sve fotografije zainteresovani će moći da pogledaju na našoj facebook stranici www.facebook.com/neWave.project kao i u 22 vozila javnog prevoza od 11.aprila do kraja juna 2013."
Više o tome možete saznati na sledećem linku:
http://www.fashionela.net/people-in-fashion/pocinje-regionalno-najveca-izlozba-modnih-editorijala/

23.3.13

Priprema za maturu II deo - haljina u skladu sa oblikom tela

Kupovina haljine za maturu je često koliko uzbudljiva toliko i naporna. Besomučno pretraživanje prodavnica i isprobavanje haljina koje deluju savršeno na prvi pogled a onda u svlačionici izgledaju kao da su se urotile protiv nas i žele da istaknu sve naše nedostatke ume da bude iscrpljujuće. Te probleme imaju sve pripadnice lepšeg pola  bile mršave, punije, visoke, niske, i sve su u potrazi za savršenim krojem za svoju figuru.

Evo kako su svetski modni eksperti savetovali hilivudske dive po ovom pitanju.

Da počnemo od širokih kukova i velike zadnjice koju ponosno nose Jennifer Loperz, Beyonce i Kim Kardashian:

Naglašen dekolte u stilu Beyonce
Naglašen dekolte u stilu Beyonce
Veoma je bitno da bude naglašen dekolte kako bi se skrenula pažnja sa kukova. Haljina bez bretela ili sa dubokim dekolteom je odlična za ovaj oblik tela.

Haljina koja sužava telo
Haljina koja sužava telo
 Haljinama sa dve nijanse materijala se uspešno postiže da telo izgleda uže.

Asimetrična haljina
Asimetrična haljina
 Asimetrične haljine takođe skreću pažnju sa širokih bokova.

Haljine Beyonce i Kim Kardashian
Haljine Beyonce i Kim Kardashian


Za niske devojke poželjno je da nose haljine bez previše detalja i previše boja. Što se dužine tiče duge haljine su pravi izbor kao i uske haljine (ukoliko vam to linija dozvoljava) do kolena. Evo kako to rade Mila Kunis i Angelina Joli:

Angelina Joli duga haljina
Angelina Joli duga haljina

Mila Kunis haljina za sitnu gradju
Mila Kunis haljina za sitnu gradju

Ukoliko imate široka ramena top haljina, haljina sa širokim bretelama ili koja se vezuje oko vrata je pravi izbor. Ovako to nosi Courteney Cox.


Haljina koja sakriva široka ramena
Haljina koja sakriva široka ramena
Ako vaše telo podseća na telo Cameron Diaz ili Nicole Cidman, odnosno atletska građa sa slabo naglašenim strukom, tzv. sirena haljina će ga istaći kao i haljina sa kaišem ili sečena u struku.

Haljina sečena u struku
Haljina sečena u struku

Sirena haljina za naglašavanje struka
Sirena haljina za naglašavanje struka
Kukove uže od ramena možete vizuelno istaci haljinom sa naglašenim donjim delom, tzv. balon, i širokim bretelama poput Kerry Katona-e.

Kerry Katona - haljina
Kerry Katona - haljina

Postoji još par pravila svima nama poznatih ali nije loše ponovo ih pomenuti. Visoke devojke ne treba da nose previše kratke ni previše duge haljine, punije devojke bi trebale da izbegavaju šarene boje i da naglase dekolte, devojke sa velikim grudima da nose haljine sečene preko grudi  a sa malim top haljine ili haljine sa izrazitim dekolteom.

Nadam se da sam bilo od pomoći priliko donošenja odluke o izboru haljine.

Ukoliko vam se svideo ovaj post i želite da dobijate još informacija o lepoti, šminkanju, modi i td. prijavite se da pratite blog putem mail-a.

15.3.13

Priprema za maturu I deo - Zategnite telo sa Tracy Anderson


Ovaj post nije namenjen samo maturantkinjama već svima koji žele da konstruktivno iskoriste loše vreme i pripreme se za proleće.
Namenila sam ga njima zato što svi znamo koliko nam je bilo bitno da na slikama sa mature imamo lepu haljinu, cipele, šminku, frizuru a pre svega da nam to lepo stoji. Međutim svaku od tih potreba treba materjalno potkrepiti a naročito je nezgodno objasniti roditeljima zašto se sve to neophodno.

Ima mnogo skupih načina da se telo dovede u red ali je najefikasniji i nezaobilazan vežbanje. Ja sam od onih koje su isprobale sve vrste aerobika, teretane, ples, borilačke veštine i mogu vam reći da sve pomaže ali je nekad nemoguće izdvojiti vreme za odlazak na trening pored ostalih obaveza pa sam tako došla na ideju da vežbam kod kuće.
Tracy Anderson
 
Istražujući po Youtube-u naišla sam na savršenu instruktorku: Tracy Anderson!
Tracy je poznata po svojim programima namenjenim određenoj ciljnoj grupi npr.: tinejdzerkama, onima koje žele da oblikuju telo ili koje žele da istope masne naslage, napravila je poseban program namenjen trudnicama i vraćanju u formu posle trudnoće.
Iza njenog rada stoji telo mnogih poznatih ličnosti a neke od njih su: Madona, Gwyneth Paltrow, Nicole Richie, Courteney Cox, Shakira, Jannifer Lopez i td.

Tracy Anderson, Madona i Gwyneth Paltrow


Najbolje od svega je što dosta programa mogu da se nadju na Youtube-u.
Za ljubitelje skakanja i intezivnog vežbanja postoje dva programa: Bootcamp cardio workout i Cardio workout.
One koje više vole da vežbaju u parteru ili stojeći ali bez skakanja tu su: Method Mat i Beach workout at Hamptons.
Svaki od njih se sastoji iz najmanje dva snimka od po 15 minuta pa ako nemate mnogo vremena možete odraditi jedan ili jednu grupu mišića.
Method Mat ima pet videa i aktivira apsolutno celo telo. Ovaj program je meni omiljeni jer me prilično iscrpljuje a ne budim komšije vežbajući.
Pored toga postoji gomila pojedinačnih snimaka namenjena jednoj grupi mišića: vežbe za ruke, stomak, kukove i zadnjicu ... Traju do deset minuta i pogodni su za forsiranje najkritičnijih delova tela.

Vezbajte sami

Prednost vežbanja kod kuće je što nismo ograničeni na termine već možemo da vežbamo kada hoćemo, nije nam potrebna bog zna kakva oprema osim udobne odeće i po nekog tegića, ne košta, možemo da vežbamo i kada je loše vreme i slično.

Najveća mana kućnog vežbanja je to što zahteva disciplinu. Znam dosta njih koji plaćaju treninge samo zato što kada ih plate imaju obavezu i zaista idu na te treninge.

Postoji rešenje i za to: verovatno imate seriju koju gledate nekoliko puta nedeljno (ako nemate počnite), na kompu pripremite video i rekvizite pre početka serije i vežbajte dok gledate seriju. Možda se sama Tracy ne bi složila samnom jer ćete sigurno malo izgubiti i od serije i od kvalitetnog vežbanja ali ako jednom pregledate video pre i zapamtite kako se rade vežbe služiće vam samo kao podsetnik. Bolje je u svakom slučaju nego ležati i gledati tv.
Što se serije tiče, gledajte i reprizu :)
Što više epizoda odgledate to ćete lepše izgledati!
Ja vežbam uz seriju Internat, traje sat i po vremena pa mogu kraj da odgledam odmarajući se uz veliku čašu vode.

Method Mat:








Ukoliko vam se svideo ovaj post i želite da dobijate još informacija o lepoti, šminkanju, modi i td. prijavite se da pratite blog putem mail-a.

7.3.13

Coastal Scents kozmetika

Možda je bi bolje bilo da ovaj post nazovem Coastal Scents palete jer je ova kozmetička kuća kod nas po tome prepoznatljiva.
88 ORIGINAL palette Coastal Scents
88 ORIGINAL palette Coastal Scents

Paleta senki Coastal Scents
Paleta senki Coastal Scents
Što se paleta senki tiče njihova najveća prednost je što su dobro pigmentisane i što ih imaju u najrazličitijim bojama. Uglavnom su pakovane tako da sadrže veliki broj boja male gramaž i takve palete su najraskošnije. Palete sa senkama veće gramaže uglavnom imaju nijanse par boja i pogodne su za one koji imaju izgrađen ukus i nisu skloni eksperimentisanju. Tu su naravno i palete namenjene obožavateljkama drečavih boja i veselog izgleda. Ja bih izdvojila: 88 Original Palette, Metal Mania Palette, 78 Shadow Blush Palette kao i Creative Me #1.

78 Shadow Blush Palette
78 Shadow Blush Palette 
Imaju i veoma zanimljive palete rumenila koje sadrže od 6 do 10 nijansi i najbolje je to što jedna ovakva paleta može da obezbedi adekvatnu šminku uz bilo koju odevnu kombinaciju ili za bilo koju priliku. 10 Blush Palette i Blush Too Palette su po meni najpraktičnije.

10 Blush Palette
10 Blush Palette
Osim paleta senki i rumenila imaju i palete korektora, kamene i tečne pudere i slično ali ono što bih ja izdvojila jesu četkice za šminkanje. Imaju ih u setovima kao i veliki broj pojedinačnih četkica za lice, oči i usne od prirodne i veštačke dlake.
Četkice Coastal Scents
Četkice Coastal Scents

22 piece Brush set Coastal Scents
22 piece Brush set Coastal Scents
Kod nas nema zvaničnih distributera ali se mogu kupiti putem interneta po jako povoljnim cenama.