27.9.12

Da li je "Frenč" manikir i dalje u trendu?

Za razliku od potražnje za profesionalnom šminkom, koja je kod nas sezonska i najčešće se javlja u periodu svadbi, matura i nove godine, ojačani ili nadograđeni nokti su skoro pa obavezani kod velikog broja ženske populacije. S obzirom na to da uredni nokti i negovane ruke mnogo govore o osobi i da ih nije lako održati u tom stanju ukoliko nas priroda nije obdarila, sva sreća da imamo i drugih mogućnosti.
Međutim, veštački nokti nisu prisutni samo kao deo nege već i kao odraz stila, trendova i sl. pa svaka sezona nosi sa sobom nove oblike, boje i šare.

Frenč manikir
Jednom davno tako nastao je frenč manikir, verovatno u Francuskoj sudeći po nazivu ali ne zamerite ako nije jer se ja nisam udubljivala u tu tematiku preterano. Kod nas je došao, verovatno sa dve godine zakašnjenja, i tu se odomaćio. Iako je dolazilo do mnogih noviteta u ovoj oblasti kod nas se dobre stvari ne menjaju. Može da se doda po neka sličica, šljokica, mogu biti zaobljeni ili četvrtasti ali vrhunac nadograđenih noktiju jeste u jasnom i precizno iscrtanom belom dodatku na vrhu noktiju. To je zakonitost kod poslovnih žena i obavezan deo izgleda mlade na venčanju (uz dodatak čipkice na domalom prstu).

Gel u boji (izvor)

Ovo leto su obeležili gelovi u drečavim bojama. Među mlađima i sklonijim eksperimentisanjima došlo je do promene boje na vrhovima noktiju i bela je postala žuta, narandzasta, zelena. Smelije su se usudile da se ne zadrže samo na vrhovima ali to je retkost. Nažalost, poslovne žene nisu imale tu mogućnost pa se vladavina belog frenča nije poljuljala na našim prostorima. Čak ni prethodnim ispucalim lakovima.

Ja sam grickala nokte čini mi se oduvek tako da nije imalo smila zanimati se za lakove jer bi oni samo istakli taj nedostatak. U jednom pokušaju odvikavanja sam nadogradila nokte (mislim da su tada bile tipse u pitanju) i posle se ponovo vratila grickanju. Kao i sve uzorne mlade sledeća akcija je bila pred venčanje i tada sam dobila svoj prvi frenč manikir. Svideo mi se i lepo je izgledao ali mi je dosadio i nisam čak ni radila korekcije već se predala svom poroku.
Ovog leta sam bila prilično upućena u ovu oblast i rešila sam da uradim nešto po pitanju mojih noktiju. Leto i drečave boje su mi išli jedno uz drugo pa sam se potrudila da nadjem neku normalno boju koja bi pomirila moj ukus i letnji trend. Pala je odluka na nešto između narandzaste i crvene, bila sam zadovoljna i moji nokti su porasli.
To me je povuklo i ubacilo u problem. Odmor je gotov, ne mogu sa tom bojom na posao. Šta dalje? Frenč, beli ili u drugim bojama, ili u vidu šljokica ili bilo šta samo da je frenč. Najveći problem je što je meni već dosadio a izliveni nokti ne mogu bez tog dodatka boje.

Inspiraciju sam pronašla lakše nego što sam očekivala, na internetu ali ne i u praksi. Shvatila sam da većina devojaka ima isti izgled noktiju sa malim varijacijama u detaljima i da veštački nokti izgledaju kao uniforma. Takođe sam shvatila da se u svetu dešava nešto sasvim drugačije ali da to ne dopire do nas.

Želim sa vama da podelim neke od mogućnosti koji deluju prilično izvodljivo i ne razumem zašto su zapostavljene.

Zašto frenč ne bi izgledao ovako:

Nadograđeni nokti (izvor)


Nešto za kreativnije, čak ima i video (za prvu fotku) kako se radi:

Teget-crni lak (izvor)

Nail Art multi color (izvor)

Ima i drečavih boja:
Gel lakovi u boji (izvor)
Za one koji vole nacrtane cvetice:

Crtani cvetići (izvor)

Nešto od YSL:

Ives Saint Laurent (izvor)

Izgleda da se moda promenila a mene iskreno zanima da li je kod nas problem u skromnoj ponudi ili ne inspirativnoj tražnji našeg lepšeg pola.

Ovi zaključci su isključivo iz moje lajičke perspektive po pitanju noktiju ali opet sa gledišta nekog ko želi da ih nosi. Takođe, doneti su na osnovu posmatranja velikog broja devojaka i žena i razgovora sa njima ali opet ne sumnjam da ima i onih koji su do ovih zaključaka već došle i profesionalaca koji ne robuju samo frenč manikiru. Nažalost, čvrsto verujem da su oni u manjini.

20.9.12

Kryolan kozmetika

Kryolan je kozmetika nemačkog porekla čije korektore već dugo koristim i baš sam zadovoljna njima.

Uvek mi je bilo čudno to što je njihova šminka pakovana u jednosavnim i pomalo krutim kutijama koje više podsećaju na vodene bojice ili neke lepkove nego na šminku. Iako sam to pripisivala nemačkom temperamentu nije mi bilo jasno zašto ne ulažu više u ambalažu i privlačenje kupaca na taj način.
Kryolan (izvor)

Odgovor sam rešila da podelim sa vama :)

Ovaj brend je nastao 1940. godine od strane Arnolda Langera iz Berlina. On je bio student hemije koji je kombinujući svoje dve ljubavi, nauku i pozorište, razvio liniju šminke za pozorište.

Posle oko 30 godina osnivaju prvo strano predstavništvo na američkom tržištu u Kaliforniji. Tada se javlja nova linija namenjena pokrivanju anomalija na koži pod nazivom Dermacolor.
Derma Color (izvor)
1982. godine Kryolan je organizovao prvi međunarodni Make-up seminar u Berlinu gde je učestvovalo oko 150 učesnika iz 20 zemalja sveta.

Kryolan je make-up kozmetika namenjena pre svega profesionalnoj upotrebi za pozorište, filma, televiziju i fotografiju. Zanimljivo je da je Kryolan proizvodnja zapravo porodični biznis i dalje u vlasništvu porodice Langer gde Arnold u svojoj 92. godini i dalje radi pored svog sina i unuka koji su direktori kompanije. Svi proizvodi se izrađuju ručno, čak i najmanji karmini i palete najmanje gramaže. Otuda valjda ta jednostavnost.

Izrada karminia (izvor)
Bili učesnici mnogih svetskih događaja, televizijiskih i pozorišnih, i za mnoge od njih razvili šminku za specifične potrebe i uslove. Pošto sve uzorke čuvaju mogu ponovo proizvesti, recimo, karmin koji je korišćen u operi 1940. godine.

Kryolan prodavnica (izvor)
Za olimpijskim igrama u Atini 2004. godine, Kryolan je proizveo jedinstveni make-up za 4000 izvođača na otvranju, otporan na specifične vlažne uslolve.

2007. godine, izbacuju kao novitet HD proizvode. Kryolan je prvi razvio šminku za kamere visoke rezolucije. Takođe, britanski brend Illamasqua je razvijen od strane Kryolana.

HD Micro Foundation Cram Palette (izvor)


Ovo je jedan od retkih make-up brendova okrenutih isključivo profesionalnoj upotrebi za razliku od većine ostalih koji su počeli tako pa se u potpunosti preorjentisali ka širokoj potrošnji.



Kod nas, njihovi proizvodi se mogu naći na adresi: Balkanska 18 Beograd, a neke informacije možete dobiti i na njihovoj stranici: http://www.kryolan.rs/

Izvor: www.kryolan.com 
          www.lisaeldridge.com

13.9.12

Pravi izbor šminke za jesen - kvalitet i cena

Kao što sam obećala ovaj post ću posvetiti takođe jesenjim trendovima ali ovog puta i pristupačnijim proizvodima. Kvalitet je neuporediva ali to ne znači da se treba odreći šminke ukoliko naš budzet ne dozvoljava da kupujemo Lancome, Dior, Chanel i td. Ima mnogo kvalitetnih i pristupačnih proizvoda koji mogu da zadovolje naše svakodnevne potrebe za ulepšavanjem.

Ovo su neki od proizvoda koji su više nego dobri i po mom ukusu. Naravno u zavisnosti od tipa kože neki proizvodi će prijati manje ili više ali svaki od proizvođača ima alternativu za različite tipove i uglavno su prisutne na našem tržištu.
1 2 3 Perfect Foundation (izvor)

1 2 3 Perfect Foundation, tečni puder za sve tipove kože i ima ga u 9 nijansi. U Jasmin parfimerijama se cena kreće oko 1500 din.
Healty mix concealer (izvor)
Healty mix concealer, korektor za podočnjake. Nije pretežak a ima solidnu pokrivnu moć pa je dobar za svakodnevnu upotrebu.

Bourjois Smoky eyes (izvor)
Bourjois Smokey eyes senke, pakovane po tri nijanse u kutijici.

L'oreal senke

L'oreal rich color senke su iz jesenje kolekcije u prelepim nijansama, dobro su pigmentovane i veoma lepo upakovane :) Cena 1090 din. u DM-u.

L'oreal Volume Milio Lashes     Bourjois Beauty Full Volume

Maskara L'oreal Volume Milion Lashes je fenomenalna za one koje žele da imaju guste i naglašene trepavice. Takodje, Bourjois Beauty Full Volume maskara je jedna od mojih omiljenih.

Deborah rumenila
Deborah rumenila su odlična i povoljna a za jesen su fenomenalne mat nijanse u roze i braon boji.

Bourjois ruževi (izvor)
Deborah Atomic Red Mat Lipstick (izvor)
Što se ruževa tiče u jesenjim nijansama preporučila bih opet Deboru i Bourjois. Bourjois su oko 1200 dinara i ima lepih nijansi.

Ono što je posebno bitno jeste da se dosta od ovih proizvoda može naći u Jasmin i Glamur parfimerijama koje ovog petka i subote daju sniženje 20% a neki od Bourjois proizvoda su već na sniženju.

6.9.12

Jesenje boje

Danas u Beograd polako ulaze jesenje boje. Uz oblačno vreme drečave nijanse leta postaju suvišne pa ih treba zameniti nekim mirnijim a opet toplijim bojama.

Ono što meni najčešće prija u ovom periodu jesu nude nijanse a prijala bi mi i nova kolekcija Dior-a Golden Jungle kolekcija. Prelepe braon, zelene, bež i zlatne nijanse.

Dior Golden Jungle Collection 2012 (izvor)

Dior Golden Jungle palete, ruževi i lakovi (izvor)

Takodje, Dior Grand Bal christmas - holidays 2012 kombinacija ruževa i lakova za nokte kao i senke u odgovarajućim bojama. Sudeći po nazivu namenje zimskim praznicima što ne znači da se ne može upotrebiti da osveži tmurne jesenje dane.
Dior Grand Bal christmas - holidays 2012 paleta (izvor)

  Diorling Diorific                                             Diorific Marylin         

Diorling Diorific
Paleta Night Golds and Fairy Golds

Burberry je u svom klasičnim natural stilu a nekako uvek novim i nepogrešivim nijansama izbacio ruž Lip Cover u dve boje: Mocha Glow i Sepia Pink kao i senke Sheer Eyeshadow: Dark Sable, Mulberry i Porcelain White.
Lip Cover: Mocha Glow i Sepia Pink (izvor)

Sheer Eyeshadow: Dark Sable, Mulberry i Porcelain White

ArtDeco Mystic Garden Makeup Collection za jesen 2012 sadrži savršenu paletu senki, ruževe i rumenila.
ArtDeko paleta Duochrome (izvor)

ArtDeko ruževi, sjaj i olovke

Compakt puder 40 Natural i Rumenilo 36 Autumn Fruit

Sve u svemu jesen nam lagano donosi nove nijanse, svetski proizvođači kozmetike predivne proizvode i sve to zajedno nam veoma brzo prazni dzepove.

Zato ću ja sledeći post posvetiti opet ovim nijansama ali malo jeftinijim i svima pristupačnijim proizvodima ;)