27.10.14

Belgrade Fashion Week - dan III

BFW ili nedelja mode, koja se održava dva puta godišnje, daje nam mogućnost da zavirimo u umetnički svet satkan od raznih materijala, konca i mašte. Bez obzira na to da li ste zaluđeni modom ili ne, treba posetiti ovu manifestaciju zato što će vas sigurno inspirisati. Jer, kako je izjavila Liselot Martinenko Agerlid, zamenica šefa misije Ambasade Švedske u Beogradu:"Modom se bavimo na dnevnom nivou, svakog jutra kada treba da se obučemo za posao".
Osim BFW ceo ovaj mesece je bio u duhu projekta "Swe u Svemu". Kroz niz zanimljivih dešavanja  Švedska Ambasada je pokušala da nam približi kulturu njihovog naroda. Jedan od događaja kojem sam ja prisustvovala, bila je revija njihovih modnih dizajnera u okviru Nedelje mode.

Kao što je inače to slučaj, kreacije su bile apstraktne i nerealne, ali su u sebi nosile stav i ideju koje su ih pretvarale u umetnost.
Posebno bih izdvojila Minu Palmkvist sa kolekcijom "Intimately Social", čija kolekcija priča o krojenju i prekrojavanju tkanina i osoba koje ih nose. Sa belim i nežno roze platnom, crnim strelicama, grubim neobrađenim ivicama i obrnutim krojevima, govori o nežnosti, eleganciji i surovosti kako mode tako i javne scene a inspirisan je paparaco fotkama Britney Spears koje potvrđuju frizure modela.


Swe u svemu i Mina Palmkvist na BFW
Swe u svemu i Mina Palmkvist na BFW
Pored nje, tu je i Sonja Jocić, naša dizajnerka koja je završila studije u Švedskoj, sa svojom kolekcijuom "Lucidan san". Lucidno, nerealno i nelogično je dominiralo njenom kolekcijom spakovano u odeću koja ima sve elemente normalnog sa po nekim dodatim rukavom, bretelom, kragnom ili ekstenzijom.

Sonja Jocić i #sweusvemu na BFW
Sonja Jocić i #sweusvemu na BFW

Sonja Jocić - Lucidni san
Sonja Jocić - Lucidni san

Treća priča koju sam gledala te večeri nema veze sa švedskim modnim dizajnerima. Radi se o Fashion company i Jeansomanii u okviru koje su prikazane nove kolekcije brendova GUESS, LEVI’S, REPLAY, Scotch&Soda i DIESEL.
Pored zanimljivih komada farmerica, košulja i sakoa ovih brendova i inspirativnih kombinacija koje se mogu nositi svakog dana, ovaj show je učinila nesvakidašnjim plesna grupa Milana Gromilića. Plesači, takođe obučeni u džins izvodili su atraktivne plesne tačke koje su stvarno oduzimale dah a istovremeno se smenjivali sa modelima ne remeteći reviju. Uživala sam.


JEANSOMANI
JEANSOMANI

Plesna grupa Milana Gromilića n BFW
Plesna grupa Milana Gromilića n BFW
Volela bih da sam više mogla da prenesem putem fotografija ali mi je bilo draže da uživam gledajući, a profesionalcima prepustim dokumentovanje.

Detalje sa revije mužete svakako pročitati u okviru Belgrade Fashion Week veb-sajta.

Uporedo se dešavao još jedan, paralelni show, onaj pozadinski koji je neophodan da bi ovakav događaj uspeo. Defilovale su poznate i manje poznate ličnosti, slučajno ustajale po sto puta i to baš ispod reflektora, navežbano pozirjući fotografima. Neke od njih su bile prirodne i ponašale su se pristojno. 

Pogledajte nekoliko fotografija atmosfere između revija.





Kao što rekoh, za svakoga po nešto. U pitanju je događaj koji inspiriše i koji vredi posetiti.

10.10.14

Mladi modni dizajneri i fotografi - “What inspires your life?”


Svi vi mladi i kreativni koju svoju energiju usmeravate u pravcu mode, dizajna i fotografije, okušajte svoju sreću na  BAFE-u.

Balkan Art Fashion Event je modna manifestacija čija je svrha upoznavanje javnosti sa novom generacijom mladih stvaralaca iz Srbije i zemalja regiona.Tim povodom je raspisan konkurs čija je tema "What inspires your life", na koji mogu da se jave modni dizajneri i fotografi do 15-tog oktobra.

Izabrani autori dobiće priliku da svoj rad prikažu na ovoj manifestaciji koja će tokom novembra biti održana u Beogradu. Prijava treba da se sastoji od portfolija sa skicama modne kolekcije ili fotografija realizovanih odevnih komada.
Materijal sa naznakom "Za konkurs" slati na sledeću adresu: office@bafe.rs

Više informacija potražite na nihovoj Fejsbuk stranici: http://on.fb.me/1o0fRIh

Modna kreacija
Modna ilustratorka Lena Ker (izvor)

 Požurite i srećno! 

7.10.14

Promene, promene :)

Kada sam počela da pišem blog "Profesionalno sminkanje", pre dve godine i mesec dana, u fokusu mi je bila šminka. Međutim, uvek su se tu provlačile priče o modi, lepoti i drugim temama koje nekada i nisu imale veze sa šminkom. Ženske priče! Ne znam da li je u pitanju retrogradni Merkur ili su samo stvari došle na svoja, ali ja sam dobila želju da promenim naziv bloga, tačnije da ga prilagodim. Tako da će od sada na blogu "Šminka i druge ženske priče", biti više drugih priča ženskih a možda i muških :)

Taj isti Merkur ili šta već je uticao na mene da drastično promenim frizuru i moju prilično dugu kosu zamenim sa bobom. Oduševljena sam novom dužinom jer mi deluje jednostavno za održavanje, pogotovu nama koje imamo kovrdzavu kosu, i izgleda jednako atraktivno i kada se isfenira i kada se prirodno osuši i "izgužva".
Inače bob frizura odlično stoji svim oblicima lica uz varijacije dužine, sa šiškama i bez, ili asimetrična varijanta. Takođe je odličan kako za tanku tako i za gustu kosu s tim što gustoj kosi više odgovara duži a tankoj kraći bob.

Kao inspiracija vam mogu poslužiti glumice i pevačice kojima ova frizura odlično pristaje kao što su: Keira Knigtley, Dianna Agron, Gwyneth Paltrow, Charlize Theron, Beyonce, Jessica Alba i mnoge druge a mene je inspirisala Julia Stiles zbog oblika lica, dužine i talasaste kose.

Evo kako je to ispalo:

Julia Stiles bob frizura (izvor)





Moja varijanta
 Ako se malo zagledate u fotku videćete u pozadini mog "zadovoljnog" muza u polu ф pozi dok gleda kako pravim selfi njegovim Nikonom :)

 
B&W bob hair ;)

I još jedna kao učiteljica što bi rekli moji ukućani :)
Inače, bob frizura je varijacija paž frizure koja je dobila naziv po tvorcu ovog stila Bob Layered-u.


30.9.14

Volite da se slikate - stiže "Study of pose" by COCO ROCHA

 Coco Rocha
 Coco Rocha izvor
Za većinu mladih (sve više i ne samo mladih :)) važi pravilo: nije se desilo ako nije na Facbook-u, Instagram-u, Pinterest-u ... A sve češće i desilo se da bi bilo na prethodno pomenutim društvenim mrežama! Polako svi postajemo fotomodeli i trudimo se da izgledamo lepo, atraktivno, zanimljivo. To je očigledno predosetila poznata i meni jako simpatična manekenka Coco Rocha i rešila da unovči deo svog znanja napisavši knjigu "Study of pose", koju ćemo moći da kupimo putem Amzona od 28.10.2014. godine.

"Study of pose" by Coco Rocha
"Study of pose" by Coco Rocha (izvor)
Mislim da naslovnica neće izgledati kao prethodna slika ali eto ovo je moja sugestija :)
Lično nisam ljubitelj knjiga poznatih a da to nisu pisci ali mi se u ovom slučaju svidja ideja zato što nije u pitanju njena biografija i zato što piše o stvarima koje stvarno dobro radi.

Coco je zapravo Mikhaila Rocha, 26-godišnji super model kanadskog porekla. Od 2002. godine se bavi modelingom i veoma je uspešna u tome i možemo je često videti na naslovnicama, revijama i sl. Pojavljuje se u dokumentarnom filmu  The September Issue o Američkom Vogue magazinu, u prvoj sezoni "rialitija"  The Face i kao gostujući sudija u  America's Next Top Model  gde ju je Tyra Banks nazvala kraljicom poziranja.
Evo kako to "The Queen of Posing", radi!

Coco Rocha Blog
Coco Rocha Blog


Coco Rocha model
Coco Rocha model (izvor)



Poziranje Coco Rocha
Poziranje Coco Rocha (izvor)
 izvor

Izvor
http://www.cocorocha.com/
Coco na reviji izvor

Više o njoj možete pogledati na sledećim linkovima:
http://www.cocorocha.com/
http://instagram.com/cocorocha
https://www.facebook.com/CocoRocha
https://twitter.com/cocorocha
http://oh-so-coco.tumblr.com/

Umalo da zaboravim da navedem da se 2010. godine udala za James Conran-a britanskog dizajnera enterijera.To je važno jer nas vodi do filmića sa njihovog venčanja iz snova koji će vas oduševiti :)
Uživajte! 


28.7.14

Korekcija lica ovalnog oblika

Analizirajuć moj blog shvatila sam da želim da posvetim više pažnje šminkanju u odnosu na ostale teme o kojima sam pisala do sada. Zato sam došla na ideju da uvedem postove gde će akcenat biti na korekciji lica. Potrudiću se da obuhvatim što više različitih oblika lica kako bi svaka od vas mogla da pronađe korisne savete za sebe.

Oblici lica (izvor)
Ova šema će vama pomoći da prepoznate svoj oblik lica a meni da lakše imenujem postove. Sliku sam preuzela sa bloga, koji možete pogledati preko navedenog linka, i gde možete naći savete za frizure prema obliku lica.U skladu sa šemom u ovom postu će biti prikazana korekcija za ovalni oblik lica.


Ovalni oblik lica
Ovalni oblik lica
 Ovako smo počeli :)

Korekcija lica
Korekcija lica

Ovalni oblik lica je izuzetno zahvalan za korekciju. Potrebno je istaći jagodice ali sve ostalo manje više ostaje na svom mestu. Ukoliko je potrebno, nos se može vizuelno suziti i istaći brada tamnijim korektorom.

Svetlim korektorom sam prvo pokrila podočnjake, posle suzila nos tako što sam povukla svetlu liniju na sredini nosa a tamnim oivičila strane. Ukoliko je čelo nisko svetli korektor na sredini će ga istaći kao i jagodice ukoliko se nanese na gornji deo jagodične kosti. Da bi naglasili jagodice pomoći će tamni korektor odmah ispod jagodične kosit.

Tamni i svetli korektori
Tamni i svetli korektori

Ukoliko želimo da lice izgleda malo kraće na bradu ćemo naneti tamni korektor. Nanećemo ga i ispod brade i duž linije vilične kosti kako bi lice izgledalo mršavije.
Sunđerom ćemo ubledati korektor, prvo svetliji pa tamniji, i matirati puderom u prahu.

Malo senke i maskare i bićete savršene za sve dnevne varijante.

Dnevna sminka
Dnevna sminka

Za večernju šminku, posle matiranja, bronzerom možemo dodatno istaći jagodice u predelu gde je bio tamni korektor a higlihterom u predelu svetlog. Naglasite oči ili usne.

Sminka za izlazak
Sminka za izlazak
Zaboravih da napomene, korektore nema potrebe nanositi u preciznim crtama jer se to na umblenda. Važno je da tamni korektor na obrazima blendamo na gore i da se sve lepo stopi na kraju da bi bilo što prirodnije.

 Jedna umetnička ;)

15.7.14

Victoria Beckham - ko bi rekao!

Moj prvi utisak kada se spomene Victoria Beckham je bio sledeći: bivša spajsica, žena poznatog fudbalera ( David Beckham-a), fizički ni počemu posebna ali mora se priznati žena od stila. I to je bilo to. Vest da su David i Victoria Beckham zasenili kraljevski par na Vimbldonu je opet bila očekivana jer je opšte poznato da su oni "najstilizovaniji" par.

Victoria i David Beckham na Vimbldonu
Victoria i David Beckham na Vimbldonu (izvor)
Victoria Beckham je rodjena u mestu Goffs Oak u Engleskoj gde je odrastala sa mladjom sestrom i bratom. Sa šest godina, gledajući muzički film the Fame rešila je da se bavi muzikom u budućnosit ili više da bude poznata. Još u ranom detinjstvu je išla na časove glume, plesa, muzike i modelinga. Uspešan porodični biznis joj je u svakom slučaju bio značajna podrška da ostvari svoje snove.

devojcica Victoria
devojcica Victoria (izvor)
Sa 20 godina postala je članica grupe the Spice Girls gde je svaka devojka kasnije dobila nadimak koji je opisuje pa nije čudno što je Victoria prozvana "Posh Spice".
Posle raspada the Spice Girls Victoria započinje solo karijeru koja nije dugo trajala pa odlučuje da muziku zameni modom.

the Spice Girls
the Spice Girls (izvor)
Victoria je od 2000. godine kao model saradjivala sa mnogim poznatim ličnostima, od Marie Grachvogel, Dolce and Gabbana do Roberta Cavalia.

Victoria Beckham model
Victoria Beckham model
Prvi put se pojavljuje kao modni stilista 2006. kada je svoj prijateljicu Katie Holmes stilizovala za modno snimanje. Te godine je kreirala svoju liniju dzinsa dvb Style i na sajtu promovisala svoj rad. Naredne godine u New York-u promoviše novi kolekciju dvb Denim Colletion i prezentuje svoju kozmetičku liniju V-Sculpt u Tokyo-u.
2008. godine kreira pod svojim imenom a već 2011. se pojavljuje na New York Fashion Week-u. Naredni poduhvati su bili: luksuzne torbe, naočare i parfemi.
2011. godine brend Victoria Becham je proglašen za brend godine na British Fashion Awards.

Od tada možemo slobodno reći da svi bunim okom posmatraju šta će obući Victoria Beckham!

Pored modne i muzičke karijere Victoria je napisala dve knjige: 2001. svoju biografiju Learning to Fly i That Extra Half an Inch: Hair, Heels and Everything in Between 2006. godine koje su postali bestseleri.Takodje je sada već 15 godina u braku i ima četvoro dece.

Posh and Becks (izvor)

Porodica Backham (izvor)
Iako na kraju spominjem njenog supruga, Davida Bechama, ne mislim da nije imao svoj doprinos njenoj karijeri kako u porodičnom smislu tako i svojom slavom.

Kakvi god bili njeni putevi uspeha bili ovo je jedna vrlo uspešna, ambiciozna, pametna a iznad svega talentovana žena, koja je uspela da izgradi ogroman uspeh i za 9 godina u modi stvori ime koje parira brendovima koji su se gradili generacijama.
Za razliku od mog prvog utiska, sada Viktoriu vidim kao osobu koja je u svakoj fazi svog žvota preambiciozna i uspeva da pobeđuje.

27.5.14

Šminka za maturu - Inspiracija

Ovaj post sam započela sa pisanjem prošle godine u ovo vreme, mislim da je vreme da posle godinu dana ugleda svetlost interneta :)
Znam da većina devojak trenutno traži ideju za savršenu šminku pa sam rešila da izdvojim par look-ova poznatih glumica i pevačica koji obaraju s nogu.

Za početak, sačuvala sam jedan pasus iz započetog posta jer se i posle godinu dana nije mnogo toga promenilo po pitanju eksperimentisanja.

Ono što je frenč manikir za nokte to je smokey eyes za šminku. Za večernji izlazak ili posebnu priliku kao što je matura, iz svog iskustva mogu reći, da se najčešće traže zadimljene oči u sivo crnim tonovima. To je najčešće zbog nespremnosti za eksperimentisanje u takvim situacijama ili prosto zato što ne znamo koju boju daberemo i kako će nam stajati.
Evo kako to rade slavni:


U stilu Audrey Hepburn
U stilu Audrey Hepburn
Za dame, nepogrešiv izbor šminka u stilu Audrey Hepburn koja i posle toliko godina izgleda prefinjeno i prelepo. Eyeliner koji naglašava oči i obavezne veštačke trepavice.

Perfektno kao Dita Von Teese
Perfektno kao Dita Von Teese




Dita Von Teese neguje klasičan, jednosatavan i savršen izgled što se tiče šminke.

Blake Lively
Blake Lively
 Nagleašene oči i savršen ten izgledaju atraktivno na ovoj takođe atraktivnoj plavuši.

Emma Watson
Emma Watson
Opet akcenat na očima, varijanta koja savršeno ističe krupne oči.

Jennifer Lopez
Jennifer Lopez

Komentar više nego suvišan :)

AnnaLynne McCord  
AnnaLynne McCord
 Eyeliner za plavuše svetlog tena.

Leighton Messer
Leighton Messer
I naravno smokey eyes ali malo dramatičniji koji i prefinjenu Bler čini opasnom devojkom.

Ukoliko još razmišljate o haljini možda sledeći post može da pomogne:
http://profesionalnosminkanje.blogspot.com/2013/03/priprema-za-maturu-ii-deo-haljina-u.html

6.5.14

Sneška i ja na uranku :)

Uprkos lošem vremenu i virusima koji su bili prisutni u našoj kući (moja desna ruka i mlađa sestra) Snežana i ja smo se zabavljale šminkajući ove prelepe devojke.

Smokey eyes by me:

Smokey eyes

 
Vestacke trepavic

Veoma pozitivni mladenci u prvoj fazi venčanja. Mladoženja nije hteo da se šminka ali zbog pozitivnog stava zaslužuje da bude u mom postu. :P U stanu nije bio prisutan fotograf tako da je fotka malo lošija.

Mladenci

 A onda je Sneška briljirala:

Sneškinih ruku delo - vecernja sminka

 
Sminka za vencanje takodje Sneškin rad




I onda smo ih pustili da se provode na miru i ne brinu o izgledu a Sneška se vratila kod mene da me neguje, čuva dete ...
Dakle šminker kojeg bi vam preporučila a koji osim što dobro šminka kvalitenom šminkom i neguje u slučaju bolesti je Snežana Milenković i možete je naći na br. tel.: 060/0351862 (ovo za negovanje i čuvanje dece samo kada je rodbina u pitanju :))

24.3.14

Lepota iz kuhinje

Suva kosa
Suva kosa (izvor)

Sigurno ste nekada došli u situaciju, kao ja sada, da vam je kosa toliko suva da ni šišanje ne može da pomogne. Uzaludno menjate šampone i pakovanja ali od volumena i mekoće ništa. Ja verujem da je to trenutak kada kosa ili koža žele da nam poruči da je vreme da se okrenemo prirodnim preparatima.

Prirodne maske za kosu
Prirodne maske za kosu (izvor)

Evo par recepata za koje većinu sastojaka verovatno već imate u kuhinji:

Recepti iz kuhinje za negu kose
Recepti iz kuhinje za negu kose (izvor)

Maske za kosu:

- vitamin c, žumance, bademovo ulje


1 ampula vitamina c, 2 žumanca i bademovo ulje u zavisnosti od tipa kose. Pomešajte sastojke, nanesite na kosu a potom stavite plastičnu kesu. Fenom zagrevajte kosu kako bi što bolje upila hranljive sastojke. Držati sat vremena.

- pavlaka, žumance, maslinovo ulje

Pomešati 1 kašičicu pavlake, 1 žumance i nekoliko kapi maslinovog ulja. Naneti na kosu i ostaviti da odstoji što duže.

Efekat kome se nadamo
Efekat kome se nadamo (izvor)

Pored kose, sastojci iz kuhinje su delotvorni i kod osvežavanja i čišćenja kože lica.

Hranljiva maska za lice:

pavlaka, med i banana

Pomešati 1 kašičicu pavlake, 1 kašičicu meda i pola banane. Staviti na lice i držati 15 minuta. Iznenadićete se koliko će vam se koža osvežiti.

Nega lica
Nega lica (Izvor)


Ovo su neki recepti koje sam isprobala i koji su delovali na mojoj kosi i koži.
Imam kovrdzavu kosu koja je po prirodi suva dok mi je koža lica normalna, naginje opet ka suvoj.



Ukoliko i vi znate neki pišite ;)