21.11.12

Minival i farbanje trepavica

Savrsene trepavice (izvor)

Duge i guste trepavice su presudne kod lepote i dubine pogleda. Međutim, nismo svi obdareni ovim kvalitetom i uprkos maskarama za izduživanje i volumen nekada je prosto nemoguće učiniti da budu primetne i zavodljive.
Razvoj tehnologije u oblasti kozmetike nam nudi rešenja koja kod nas ove godine dostižu vrhunac popularnosti.

Uvijac za trepavice

Većini devojaka je pozna i prihvatljiv uvijač za trepavice kojim se najbolji efekat postiže kod dugih ali ravnih trepavica pa one čine da oči izgledaju zatvorenije. Dobra strana ove spravice je da ukoliko se naviknete da ga koristite i radite to kako treba stvarno daje efekat uvijenih trepavica i one postaju vidljivije. Loša strana je to što nekada se uviju savršeno a nekada se samo prelome vrhovi i ako ga koristimo sa na trepavicama koje već imaju maskaru često se desi da se pokida po koja trepavica.
Alternativa tome je sve popularniji minival trepavica.
Postupak minivala trepavica

Tretman se radi pomoću specijalnih viklera na koji se nanosi kiselina za uvijanje trepavica. Čitav proces traje oko pola sata a efekat oko dva meseca. Posle tretmana oči izgledaju ženstvenije i vedrije i uz par poteza maskarom trepavice izgledaju savršeno.
Takođe, ovim sredstvima se može vršiti tretman oblikovanja obrva. Pomaže u slučaju kada su obrve duže i neposlušne pa koliko god ih čupali i skraćivali one nekako izgledaju neuredno. 

Minival trepavica (izvor)
Problem je što ne može da napravi čudo od kratkih trepavica pa je samim tim namenjen dugim i ravnim trepavicama bilo koje boje.
Pre i posle minivala (izvor)

Drugi problem koji je često prisutan kod devojaka svetle kose jesu duge i guste trepavice i obrve ali praktično nevidljive. I ovo se rešava maskarom i senkom ili olovkom za obrve ali je to takođe naporno što zbog obaveze da se radi svakodnevno što zbog rezltata u zavisnosti kakav nam je prosto dan.
Farbanje trepavica i obrva je tretman koji u ovom slučaju pomaže da se probudimo našminkane. Takođe traje od pola sata do 45 minuta a ponavlja se na mesec dana.

Ni ovim tretmanom se ne postiže efekat veštačkih trepavica ali u zavisnosti od toga kakve su dužine i gustine prirodne svakako daju oku lepši i otvoreniji izgled. Dobar efekat je i na dugim i na kratkim trepavicama ali bojenje u tamno ima smisla samo kod plavih trepavica i obrva kao i posvetljivanje tamnih. Prelazak iz smeđe u crno nije posebno vidljiv tako da i nema smisla raditi ga.

I za one sa tamnim i kratkim trepavicama ima dugotrajnijeg rešenja od lepljenja veštačkih ili stavljanja ogromne količine maskare. To je nadogradnja trepavica, proces koji je sam po sebi komplikovaniji i zahtevniji ali zato je i efekat drastičan.
Zbog toga i zaslužuje poseban post.


7.11.12

Da li ste raspoloženi za maskenbal?

Iako se po vremenskoj prognozi to ne može zaključiti, za par meseci nam dolaze praznici za vreme kojih se podrazumevaju žurke, izlasci i za one koji imaju sreće po neki maskenbal.

Zato sam rešila da vam u ovom postu pokažem šta je potrebno i kako uz malo kreativnosti napraviti  masku.
Ovo je moj izbor a vi se prepustite mašti i odaberite boje koje vam najbolje stoje :)

Šminka za maskenbal
Šminka za maskenbal

Naravno, bez obzira što se radi o maskenbalu lice treba biti očišćeno i ten dobro ujednačen.

Pre šminke
Pre šminke

Sređivanje tena
Sređivanje tena

Olovkom neutralne boje iscrtajte oblik maske a potom bojom za body art popunite unutrašnjost iscrtanog oblika. Najbolje je koristiti sunđer pošto se tako nanosi veća količina boje i izgleda ujednačenije. Potom crnom senkom naglasite oči. Ja sam koristila senku Face Nicobaggo koja najbolji efekat daje kada se koristi sa vodom i ne kruni se pa ne ostaju tragovi po licu. Takođe, veoma je postojana!


Zlatna folija na obrvama
Zlatna folija na obrvama

Obrve pokrite bojom a ja sam dodala i malo zlatne folije kako bih naglasila metalni izgled. Od detalja se mogu dodati perlice, cirkoni, veštačke trepavice u raznim bojama i veličinama.

Ostalo je da se nacrtaju šare linerom ili nekom senkom u boji.


Crtanje šara
Crtanje šara

Kao što rekoh postupak je vrlo jednostavan a efekat odličan.