21.6.12

Šminka za leto

Dugo smo ga čekali ali nas je ipak uhvatilo nespremne :) Posle toliko kišnih dana nije lako navići se na visoke temperature i promeniti sve od odeće i obuće do šminke i frizure. Najbolje bi bilo kada bi smo mogli prvo da odemo na odmor i lagano se upustimo u predstojeće tropske dane. Za one koji to ne mogu evo nekih brzih saveta.


Nabavite blaži puder, toniranu kremu ili čak samo puder u prahu. Ne samo zato što se teža šminka topi i teško održava na visokim temperaturama već zato što je i našem licu stiglo leto :) Treba mu dozvoliti da se osveži i odmori a pozitivnom raspoloženju će doprineti i sveže boje senki, ruževa, sjajeva i lakova.

Usne u narandzastoj, pink ili roze boji
Usne u narandzastoj, pink ili roze boji su nijanse koje se nose ovog leta

Sjaj, olivka, eye liner - šminka
Koristite sjaj ili olovku i sjaj umesto karmina, duže će trajati. Kada je u pitanju Eye liner koristite gel ili vodotporan a možete probati i u raznim bojama.

Dior šminka
Dior preporuka za leto 2012. 

Blog - profesionalno šminkanje

Ovo je još jedan blog o šminkanju, kozmetici i sličnom sa puno fotografija i boja.

Odlučila sam se na ovaj korak iz verovatno istih razloga kao i ostali blogeri ali se ipak nadam da ću uspeti da se izdvojim ako ni sa čim drugim onda fotografijama mog rada kao profesionalnog šminkera.

Šminkanjem se bavim pre svega jer me ispunjava ta kreativna profesija i uživam da gledam zadovoljne osmehe koje mami lepota kada se oslobodi svakodnevnice. Upravo je to ono što me inspiriše, "obični" ljudi, uobičajene prilike za ulepšavanje, neizbrušeni talenti, pa se nemojte iznenaditi što ćete često viđati rad amatera fotografa i modela koji nemaju nameru da se ikada bave modelingom.

Razlog za to je moje verovanje da lepotu svi nosimo u sebi bez obzira na profesiju a talenat samo neki bez obzira da li imaju šansu da ga pokažu.

U tom duhu vam za početak predstavljam neke moje radove:

Smokey eyes i tamniji ten
Smokey eyes i tamniji ten, preporuka i za ovo leto.
Smokey eyes - šminka
Smokey eyes 
Usne sa perlicama - šminkanje
Usne sa perlicama ne bih preporučila osim u slučaju da su jestive :) Ove nisu bile pa ...