28.7.14

Korekcija lica ovalnog oblika

Analizirajuć moj blog shvatila sam da želim da posvetim više pažnje šminkanju u odnosu na ostale teme o kojima sam pisala do sada. Zato sam došla na ideju da uvedem postove gde će akcenat biti na korekciji lica. Potrudiću se da obuhvatim što više različitih oblika lica kako bi svaka od vas mogla da pronađe korisne savete za sebe.

Oblici lica (izvor)
Ova šema će vama pomoći da prepoznate svoj oblik lica a meni da lakše imenujem postove. Sliku sam preuzela sa bloga, koji možete pogledati preko navedenog linka, i gde možete naći savete za frizure prema obliku lica.U skladu sa šemom u ovom postu će biti prikazana korekcija za ovalni oblik lica.


Ovalni oblik lica
Ovalni oblik lica
 Ovako smo počeli :)

Korekcija lica
Korekcija lica

Ovalni oblik lica je izuzetno zahvalan za korekciju. Potrebno je istaći jagodice ali sve ostalo manje više ostaje na svom mestu. Ukoliko je potrebno, nos se može vizuelno suziti i istaći brada tamnijim korektorom.

Svetlim korektorom sam prvo pokrila podočnjake, posle suzila nos tako što sam povukla svetlu liniju na sredini nosa a tamnim oivičila strane. Ukoliko je čelo nisko svetli korektor na sredini će ga istaći kao i jagodice ukoliko se nanese na gornji deo jagodične kosti. Da bi naglasili jagodice pomoći će tamni korektor odmah ispod jagodične kosit.

Tamni i svetli korektori
Tamni i svetli korektori

Ukoliko želimo da lice izgleda malo kraće na bradu ćemo naneti tamni korektor. Nanećemo ga i ispod brade i duž linije vilične kosti kako bi lice izgledalo mršavije.
Sunđerom ćemo ubledati korektor, prvo svetliji pa tamniji, i matirati puderom u prahu.

Malo senke i maskare i bićete savršene za sve dnevne varijante.

Dnevna sminka
Dnevna sminka

Za večernju šminku, posle matiranja, bronzerom možemo dodatno istaći jagodice u predelu gde je bio tamni korektor a higlihterom u predelu svetlog. Naglasite oči ili usne.

Sminka za izlazak
Sminka za izlazak
Zaboravih da napomene, korektore nema potrebe nanositi u preciznim crtama jer se to na umblenda. Važno je da tamni korektor na obrazima blendamo na gore i da se sve lepo stopi na kraju da bi bilo što prirodnije.

 Jedna umetnička ;)

15.7.14

Victoria Beckham - ko bi rekao!

Moj prvi utisak kada se spomene Victoria Beckham je bio sledeći: bivša spajsica, žena poznatog fudbalera ( David Beckham-a), fizički ni počemu posebna ali mora se priznati žena od stila. I to je bilo to. Vest da su David i Victoria Beckham zasenili kraljevski par na Vimbldonu je opet bila očekivana jer je opšte poznato da su oni "najstilizovaniji" par.

Victoria i David Beckham na Vimbldonu
Victoria i David Beckham na Vimbldonu (izvor)
Victoria Beckham je rodjena u mestu Goffs Oak u Engleskoj gde je odrastala sa mladjom sestrom i bratom. Sa šest godina, gledajući muzički film the Fame rešila je da se bavi muzikom u budućnosit ili više da bude poznata. Još u ranom detinjstvu je išla na časove glume, plesa, muzike i modelinga. Uspešan porodični biznis joj je u svakom slučaju bio značajna podrška da ostvari svoje snove.

devojcica Victoria
devojcica Victoria (izvor)
Sa 20 godina postala je članica grupe the Spice Girls gde je svaka devojka kasnije dobila nadimak koji je opisuje pa nije čudno što je Victoria prozvana "Posh Spice".
Posle raspada the Spice Girls Victoria započinje solo karijeru koja nije dugo trajala pa odlučuje da muziku zameni modom.

the Spice Girls
the Spice Girls (izvor)
Victoria je od 2000. godine kao model saradjivala sa mnogim poznatim ličnostima, od Marie Grachvogel, Dolce and Gabbana do Roberta Cavalia.

Victoria Beckham model
Victoria Beckham model
Prvi put se pojavljuje kao modni stilista 2006. kada je svoj prijateljicu Katie Holmes stilizovala za modno snimanje. Te godine je kreirala svoju liniju dzinsa dvb Style i na sajtu promovisala svoj rad. Naredne godine u New York-u promoviše novi kolekciju dvb Denim Colletion i prezentuje svoju kozmetičku liniju V-Sculpt u Tokyo-u.
2008. godine kreira pod svojim imenom a već 2011. se pojavljuje na New York Fashion Week-u. Naredni poduhvati su bili: luksuzne torbe, naočare i parfemi.
2011. godine brend Victoria Becham je proglašen za brend godine na British Fashion Awards.

Od tada možemo slobodno reći da svi bunim okom posmatraju šta će obući Victoria Beckham!

Pored modne i muzičke karijere Victoria je napisala dve knjige: 2001. svoju biografiju Learning to Fly i That Extra Half an Inch: Hair, Heels and Everything in Between 2006. godine koje su postali bestseleri.Takodje je sada već 15 godina u braku i ima četvoro dece.

Posh and Becks (izvor)

Porodica Backham (izvor)
Iako na kraju spominjem njenog supruga, Davida Bechama, ne mislim da nije imao svoj doprinos njenoj karijeri kako u porodičnom smislu tako i svojom slavom.

Kakvi god bili njeni putevi uspeha bili ovo je jedna vrlo uspešna, ambiciozna, pametna a iznad svega talentovana žena, koja je uspela da izgradi ogroman uspeh i za 9 godina u modi stvori ime koje parira brendovima koji su se gradili generacijama.
Za razliku od mog prvog utiska, sada Viktoriu vidim kao osobu koja je u svakoj fazi svog žvota preambiciozna i uspeva da pobeđuje.