30.8.12

Emisija o šminkanju: "Clio Make Up"

Leto polako ali sigurno odmiče. Period odmora prolazi i bili spremni ili ne za nove radne pobede to je ono što nam predstoji :)

Ono što je ostavilo zanimljiv utisak na mene ovog leta jeste emisija na TLC kanalu Clio Make Up ili Šminkanje sa Klio koja se prikazuje subotom i nedeljom u 16 h i 20 minuta.

Clio Make Up (izvor)

Nisam ljubitelj ovog kanala iz prostog razloga jer ima previše "reality show-ova" posvećenih temama iz privatnih života ljudi koje me ne zanimaju ili koje smatram da ne bi ni trebalo da se na taj način prikazuju u medijima ali mi ova emisija deluje zanimljivo i korisno za sve one koje se šminkaju i vole da ovladaju ovom veštinom. Pored ove na ovom kanalu gledam i emisiju Luksuzni dom koja se prikazuje nedeljom od 10 i 50.

Klio je šminkerka koja u svakoj epizodi ima po dve gošće i daje im ideje i savete kako da se šminkaju svakodnevno ili za određenu priliku. Ne reklamira proizvode već ih samo prilagođava tipu kože i obliku lica. Gošće imaju različite konstrukcije lica i različite su starosti pa na taj način se mogu čuti saveti u vezi oblika lica, očiju, usana koji mogu da koriste velikom broju osoba.


Njen rad (izvor)
Takođe, ne eksperimentiše preterano što neki mogu videti kao manu ali mislim da smo u časopisima, na televiziji i internetu svakodnevno bombardovani kreativnom šminkom pa je lepo da postoji i ovakva emisija u kojoj je šminka prosto primenljiva.

Može biti korisna za sve početnike u šminkanju a i za one koje to čine redovno saveti su uvek dobro došli.


Evo i njenog sajta: http://cliomakeup.com/


Ume da bude i kreativna :)  (izvor)